Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ 200.000 ΕΦΕΔΡΟΥΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

Η Πολωνία προχωρεί στην επιστράτευση 200.000 εφέδρων, σε μια κίνηση αφενός εκπλήρωσης της απο καιρού αναγγελθήσης τριπλασίασης του στρατού της κι αφετέρου αποστολής μηνύματος στην Ρωσσική Ομοσπονδία.
Είναι άραγε μια τέτοια κίνηση αποτρεπτικού ή προκλητικού χαρακτήρα;

Η εχθρική προς την Ρωσσία στάση της Πολωνικής κυβερνήσεως είναι δεδομένη. Έχει πολλές φορές εκφραστεί με ακραίες δηλώσεις. Η σύγχρονη Πολωνία, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία της από την σοβιετική κατοχή και αυτό θολώνει την κρίση της στο σημερινό γεωπολιτικό πεδίο.

Μένει να δούμε πόσο καιρό θα πάρει στους νέους Πολωνούς πολιτικούς να αντιληφθούν πως υποστηρίζοντας σήμερα το ΝΑΤΟ, ανταλλάσουν τον σοβιετικό ζυγό με έναν πολύ σκληρότερο και αυτή την φορά το κάνουν εθελοντικά...

Η εκπρόσωπος του Πολωνικού Κεντρικού Στρατιωτικού Κέντρου Στρατολόγησης (CWCR) ανακοίνωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, την υποχρεωτική εκπαίδευση στα όπλα 200.000 νέων Πολωνών και φυσικά την ένταξή τους στον στρατό για θητεία και διευκρίνισε ότι οι κλήσεις έχουν ήδη αποσταλλεί στους εφέδρους.

Στην Πολωνία ισχύει σύστημα διπλής εφεδρείας, παθητικής και ενεργής. Στην παθητική εντάσσονται που κρίνονται ικανά για υπηρεσία, έχουν λάβει βασική στρατιωτική εκπαίδευση και είναι έως 55 ετών.

Στην ενεργή εφεδρεία εντάσσονται τέως στρατιωτικοί που συνεχίζουν να εκπαιδεύονται για ένα 48ωρο κάθε τρεις μήνες.

Επίσης πρόσφατα, η Πολωνία έχει θεσπίσει νόμο και η στρατιωτική θητεία πληρώνεται.

Η εκπρόσωπος Πολωνικού Κεντρικού Στρατιωτικού Κέντρου Στρατολόγησης Τζουστίνα Μπαλίκ, στην συνέντευξή της απεκάλυψε ότι θα στρατολογηθούν επιπλέον, 3.000 έφεδροι, που έχουν εξειδικεύσεις σε τομείς κτηνιατρικής, πληροφορικής, ηλεκτρολογίας κλπ και τα προσόντα τους αυτά, είναι χρήσιμα στον Πολωνικό στρατό.

Κρίτων

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο" Βόλφγκανγκ Γκαίτε


2023 copyright istos.net.gr