Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Βρετανία και Ιταλία ανακοίνωσαν σκληρά μέτρα κατά
της παράνομης μετανάστευσης

του CosmoStatus

Το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αποφάσισαν να λύσουν με σκληρά και δραστικά μέτρα στην Βρετανία και την Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, με ένα βίντεο του ενός λεπτού, περιέγραψε πλήρως τον νέο νόμο που αφορά τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνονται στο Βρετανικό έδαφος.

«Φέραμε νέα σκληρά μέτρα σήμερα για να σταματήσουμε τις βάρκες. Ο νέος νόμος για την παράνομη μετανάστευση λέει ότι εάν έρθετε εδώ παράνομα δεν θα μπορέσετε να μείνετε. Θα συλληφθείτε και θα μεταφερθείτε πίσω στη χώρα σας, εάν αυτή είναι ασφαλής, ή θα μεταφερθείτε σε άλλη εναλλακτική χώρα όπως η Ρουάντα. Και θα εξασφαλίσουμε, όπως η Αυστραλία και η Αμερική, ότι εάν έρθετε εδώ παράνομα, δεν θα μπορέσετε ποτέ να επιστρέψετε. Με αυτόν τον τρόπο θα σπάσουμε τον κύκλο των εγκληματικών συμμοριών και θα πάρουμε τον έλεγχο των συνόρων μας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν έρθουν εδώ παράνομα, θα συλληφθούν και θα απελαθούν. Γνωρίζοντας αυτό, θα σταματήσουν να έρχονται και εμείς θα μπορούμε να σταματάμε τις βάρκες» είπε στο μήνυμά του ο Ρίσι Σούνακ.

Στην ίδια γραμμή και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε νέος νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλεται ποινή φυλάκισης ως 30 χρόνια στους διακινητές παράνομων μεταναστών.

Η κ. Μελόνι πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της θα επαναφέρει τον νόμο για την ασφάλεια και την μετανάστευση που είχε εισάγει το 2018 ο Ματέο Σαλβίνι. Ο νόμος προέβλεπε το κλείσιμο λιμανιών και την απαγόρευση χρήσης πολιτικών σκαφών για «διάσωση» παράνομων μεταναστών.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στην Ιταλία να κυνηγήσει τους λαθροδιακινητές και εκτός Ιταλίας και εκτός Ιταλικών χωρικών υδάτων, εάν απαιτηθεί, εξαιτίας των εγκλημάτων τους, δηλαδή εάν υπάρχει θάνατος κατά τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Όπως είπε ο Ιταλός Υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο, ο νόμος θα επιτρέπει την δίωξη και όσων χρηματοδοτούν την παράνομη μετανάστευση.

Σημείωση: αντίθετα προς τους επικεφαλής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν φοβάται να μιλήσει για παράνομους και όχι παράτυπους μετανάστες, όπως θέλει να τους παρουσιάζει το φιλελέφτ, ψευτοπροοδευτικό, δήθεν πολιτικώς ορθό, κατεστημένο.


Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο" Βόλφγκανγκ Γκαίτε


2023 copyright istos.net.gr