Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

Αποδέχομαι ότι ο τίτλος της παρούσης αναφοράς φαντάζει άκομψος έως και κακόηχος. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι πιο εύηχο και ίσως μία αιτία είναι αυτό καθαυτό το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται.

Καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, και αφού προηγήθηκαν σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις, ο εκλογικός πυρετός εμφανίζεται «πεσμένος». Οι αρχηγοί, ηγέτες και καθοδηγητές των διαφόρων «πατριωτικών» και «εθνικών» κομμάτων ανέκρουσαν πρύμναν και απέστησαν από πρόσφατες δηλώσεις τους περί πρόωρων εκλογών και απλώς δηλώνουν έτοιμοι «όποτε και αν γίνουν αυτές».

Συνηθισμένη πολιτικάντικη τακτική από ανθρώπους που πέραν της έλλειψης επαρκούς αξιοπρέπειας χαρακτηρίζονται από πνευματική οκνηρία και στειρότητα. Αρκούνται σε σκόρπιες δηλώσεις εντυπωσιασμού υποκρινόμενοι τους χαρισματικούς προφήτες με βαθιά σκέψη που διεισδύει στην ουσία των γεγονότων απαλλαγμένη από την επίδραση του χρόνου. Αυτό είναι όντως διασκεδαστικό.

Και επειδή δεν μιλάμε για την χρονοανεξάρτητη κυματοσυνάρτηση του Schrodinger αλλά για τους γνωστούς και μη εξαιρετέους χρηματοεξαρτημένους παρδαλοχλιμίτζουρες της ευκαιριακής «πατριωτικάτζας», όλες οι βαθυστόχαστες προβλέψεις πέφτουν μονίμως έξω. Αλήθεια, βγήκε κανείς τους ποτέ να πει μία κουβέντα και να παραδεχθεί ότι οι αερολογίες του διαψεύστηκαν; Να πει συγγνώμη, δεν θα ξανακάνω προβλέψεις, δεν είμαι καφετζού, είμαι απλός άνθρωπος. Είπαμε, μεταξύ άλλων, υπάρχει έλλειψη αξιοπρέπειας.

Το χειρότερο στοιχείο σε αυτή τη συνήθη, βαρετή και παρωχημένη τακτική είναι ότι δεν σέβονται την νοημοσύνη αυτών στους οποίους απευθύνονται. Την υποτιμούν βιαίως και μονίμως. Εκτός εάν γνωρίζουν ότι ο μέσης νοημοσύνης νεοέλληνας δεν τους δίνει καμία σημασία και απευθύνονται στο συγκεκριμένο κοινό του 7% - 8% που, παρότι έχει πικρή εμπειρία για το ποιόν των εθνοσωτήρων έχει αποφασίσει να ψηφίσει «κάτι» από δαύτους για να μην πάει η ψήφος – και καλά – χαμένη. Δηλαδή όλη η φασαρία γίνεται για να κοπεί η πίτα με τρόπο που θα βάλει κάποιους στο κοινοβούλιο και τις απολαύσεις του. Οψόμεθα.

Πάντως φαίνεται ότι οι «πολιτικές επιθέσεις» έχουν συγκεκριμένους στόχους που επιβεβαιώνουν το σκεπτικό μας για αρπαγή ψήφων που θα περιοριστεί σε ένα μικρό εύρος του εκλογικού σώματος. Μία πρόσφατη επίθεση έλαβε χώρα κατά του αρχηγού της «Ελληνικής Λύσης», ενός κοινοβουλευτικού συστημικού κόμματος με δήθεν πατριωτικές αποχρώσεις. Ειπώθηκαν τα κάτωθι για το κόμμα και τον αρχηγό του:

- Ψήφισε τον εκλογικό νόμο Μητσοτάκη που αφαιρεί έδρες από το ίδιο το κόμμα και προσθέτει έδρες στη Νέα Δημοκρατία.
- Ψήφισε το νόμο 4675/2020 αρ. 4 που επιβάλλει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ενώ τώρα ο αρχηγός του εμφανίζεται ως αντιεμβολιαστής.
- Ο αρχηγός του ψήφισε το εθνοκτόνο μνημόνιο μαζί με Παπανδρέου – Σαμαρά και λοιπούς ενώ τώρα εμφανίζεται αντιμνημονιακός.
- Ψήφισε την αντισυνταγματική φωτογραφική τροπολογία Βορίδη που στοχοποιεί τα πολιτική δικαιώματα συγκεκριμένων ατόμων
- Έβγαλε μισό εκατομμύριο ευρώ στις γερμανικές τράπεζες την περίοδο που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούσαν
- Είπε ότι η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα απλό πολιτικό λάθος.

Είναι αλήθεια ότι αυτά συνέβησαν. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι το κόμμα «Ελληνική Λύση» βρίσκεται στο 4% - 5%. Θα πει κάποιος κακώς; Εντάξει, κακώς.
Όταν όμως αναφέρεσαι σε γεγονότα που καταδεικνύουν το ποιόν ενός πολιτικού ανταγωνιστή σου (γιατί περί αυτού πρόκειται), εάν είσαι καθαρός και πλήρης φροντίζεις να εκθέτεις και τη δική σου θέση ώστε να σε ακούσουν περισσότεροι ψηφοφόροι (εφόσον απευθύνεσαι σε ψηφοφόρους).

Και ερχόμαστε στο ερώτημα που δεν τίθεται ποτέ: Εφόσον η «Ελληνική Λύση» έχει τόσα αμαρτήματα και πολιτικά βάρη, γιατί εξακολουθεί να λαμβάνει ένα δημοσκοπικό ποσοστό που λίγο – πολύ την ξαναβάζει στη βουλή ενώ οι άσπιλοι και αμόλυντοι, άξιοι και μορφωμένοι, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς «πατριώτες» και «εθνικιστές» δεν φαίνεται να παίρνουν ποσοστά ικανά να τους βάλουν στο κοινοβούλιο;

Και μην τολμήσει κανείς να απαντήσει με την γελοία ατάκα ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την ύπαρξη ή το πρόγραμμά τους. Με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα, όλοι τα γνωρίζουν όλα μέσες – άκρες πλην αυτών που αδιαφορούν πλήρως και των ηλιθίων. Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτε άλλο.

Υπάρχει και η κουτοπόνηρη απάντηση ότι «μαγειρεύονται» τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και η «άτιμη ζωή» κάποιους τους ανεβάζει και κάποιους τους κατεβάζει.

Ωραίες οι ελληνικές ταινίες αλλά είναι για να διασκεδάζουμε και να ξεχνιόμαστε.
Σε κάθε περίπτωση, και με την κατάσταση εθνικής διάλυσης που βρίσκεται η χώρα, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να μην υπάρχει ένα ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που να αγκαλιάζει τουλάχιστον το 25% - 30% των Ελλήνων και να ανταγωνίζονται κομματίδια και μορφώματα με την «Ελληνική Λύση» ένα ανύπαρκτο – υπαρκτό συνονθύλευμα.

Γι’ αυτή την τραγική κατάσταση ευθύνονται μεν οι νεοέλληνες, αλλά και οι ανίκανοι και επικίνδυνοι αρχηγοί και αρχηγίσκοι της κακιάς ώρας που εκπροσωπούν ιδέες με τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση ούτε ως πολιτικά όντα ούτε ως χαρακτήρες.
Η τιμωρία στην ώρα της.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ 

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο" Ezra Pound


2022 copyright istos.net.gr